Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cathy Berx : "Meer gewonden bij weekendongevallen, ondanks strenge politiecontroles"

WODCA actie provincie Antwerpen
Het aantal weekendongevallen met zwaar- en lichtgewonden in de hele provincie Antwerpen, is dit jaar gestegen. En dat terwijl het aantal alcohol- en snelheidscontroles blijft toenemen.  
En dus de pakkans voor bestuurders die onveilig rijden, blijft ook stijgen.
 
Zaterdagavond liep in heel de provincie een grote WODCA-controle-actie.  De provinciegouverneur bezocht zaterdagavond de politiecontroles in Lille en Rijkevorsel.

"Jarenlang zetten de politiekorpsen van de provincie Antwerpen erg sterk in op veiliger verkeer, met de zogenaamde WODCA-acties. Toch blijven nog elk weekend bestuurders tegen de lamp lopen.   Omdat ze alcohol of drugs gebruiken en toch nog achter het stuur kruipen. Of omdat ze te snel rijden. Het aantal bestuurders dat werd betrapt op te snel rijden, steeg dit jaar voorlopig al met meer dan een kwart."

 

Verkeersslachtoffers : +40% zware ongevallen in de Kempen, ook méér drugs in het verkeer

 

"En ook het aantal ongevallen met zware gevolgen steeg in dezelfde periode. Vooral dan in de Kempen. Daar steeg het aantal zware ongevallen met meer dan 40%. In het arrondissement Mechelen zijn de cijfers beter. Daar daalde het aantal zwaargewonden. 

Ook het aantal verkeersdoden daalde, gelukkig. Al zijn die cijfers relatief. In Mechelen viel er dit jaar 1 verkeersdode. Vorig jaar waren dat er 2.

In Kempen was er zowel dit als vorig jaar geen verkeersdode te betreuren. 

Dit weekend was er een grote controle-actie op alco- en drugs in de hele provincie Antwerpen, met meer dan 160 agenten in actie.  Ook o.a. in regio Neteland met een opvallende actie op de Aarschotseweg in Herentals.

We merken een hoger gebruik van zware drugs in het verkeer. 

De bedoeling van zo'n actie is uiteraard bestuurders die in de fout gaan, oppakken. Maar tegelijk ook nog eens extra sensibiliseren", besluit Cathy Berx. (pol) Foto : WODCA actie provincie Antwerpen / NNieuws.  Straks meer.

WODCA actie provincie Antwerpen

Deel dit artikel